Ako veľký septik potrebujem – online kalkulačka

Ako spočítate, aký veľký septik potrebujete pre objekt, ktorý nie je napojený na miestnu kanalizáciu?

Septik odpadová nádrž s dvoma a viacerými komorami, v ktorej sa zhromažďuje a zároveň čistí splašková voda. Tým sa zásadne líši od žumpy, v ktorej sa odpadová voda iba hromadí a je nutné ju pravidelne odčerpávať. Odpadová voda sa prietokom medzi komorami, biologicky a filtráciou postupne čistí a je možné ju potom využívať ako úžitkovú vodu, napr. pre zálievku záhrady. Pokiaľ si nie ste istí, aká odpadová nádrž je pre vás vhodnejšia, prečítajte si detailnejšie, aké sú rozdiely medzi žumpou a septikom a ako sa líšia ich obstarávacie a prevádzkové náklady.

S výpočtom objemu septiku vám pomôže naša online kalkulačka:

Two columns
Vertical
Horizontal
Kalkulačka objemu septiku - zadanie
Výsledok - ako veľký septik vybrať
Name Total
"{{getWooProductName}}" has been added to your cart
Have a promocode?
Promocode Hide Show

Vysvetlivky k výpočtu

Počet osôb – koľko osôb v objekte bude septik využívať. A tiež ako často ho budú využívať. Ide o celodenne obývaný rodinný dom alebo výrobný podnik alebo o občasne využívaný rekreačný objekt či skladové priestory? Vaše potreby sa môžu meniť aj v čase – vaša rodina sa môže rozrastať, výrobný podnik môže zvýšiť prevádzku na viacsmennú. Vždy je vhodnejšie voliť skôr vyššiu kapacitu nádrže, čo je vo výsledku lacnejšie ako prípadne vykopávať nádrž a meniť za nádrž s vyšším objemom.

Súčiniteľ kalového priestoru – udáva obvyklé navýšenie objemu septiku. Najčastejšie sa používa hodnota 1,5. Túto odporúča norma.

Spotreba vody – vaša spotreba sa bude líšiť podľa pripojených zariadení. V kalkulačke môžete zvoliť z niekoľkých možností, pri ktorých uvádzame priemerné spotreby v m3/deň. Najpresnejší údaj získate z vlastného vyúčtovania – koľko vody vaša domácnosť spotrebovala v minulosti. Potreby rôznych domácností sa líšia, priemerne sa spotreba vody v domácnosti pohybuje okolo 120-150 litrov/deň/osobu.

Stredná doba zdržania – je počet dní nutný pre prietok vody septikom. Počíta sa s dobou 3-5 dní, pričom 3 dni je doba minimálna a 5 dní je odporúčaná kalkulačná hodnota.

Výpočet je orientačný, pre nezáväznú konzultáciu nás neváhajte kontaktovať.

Naša ponuka kvalitných betónových nádrží

Už viete, aký veľký septik potrebujete? Prezrite si našu ponuku. Naša spoločnosť vyrába všetky základné veľkosti nádrží za veľmi priaznivé ceny s montážou ZADARMO. Radi vám tiež pripravíme nádrž na mieru s veľkosťou a počtom komôr presne podľa vašich potrieb.

Pre potreby bežnej domácnosti obvykle postačí dvojkomorový septik, kde môžete vyberať z týchto rozmerov:

Všetky ceny sú uvedené bez DPH. Ak ste firma a platci DPH, budete mať cenu konečnú s 0% DPH.
Ak nakupujete ako fyzická osoba, k cene treba ešte pripočítať DPH.

Sme na trhu už cez 20 rokov

Za našu existenciu sme obslúžili už vyše 30 000 spokojných zákazníkov. Betónové nádrže vyvážame do celej Európskej únie.

Naše certifikáty a ocenenia

Najvyššiu kvalitu našich výrobkov potvrdzuje medzinárodný Certifikát EÚ (CE). Nepriepustnosť našich nádrží dosvedčuje atest Národného hygienického inštitútu.

Náš prísľub kvality

Za kvalitu, odolnosť a dlhú životnosť našich betónových nádrží ručíme. Preto poskytujeme zákazníkom predĺženú záruku 5 rokov.

Objednávajte ihneď 0944 003 418

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this